duminică, 9 ianuarie 2011

Carti...Part 2

                                                       

"Povestiri pentru copii. Vestitul Gruia al lui Novac"
Personajul central al acestei carti, din cunoscutul ciclu al Novăcestilor este, dupa opinia unui scriitor de profesie, Dumitru Caracostea, eroul „cu cea mai mare faima dintre toti vitejii cantati in eposul sud-est european".










"Impresii de calatorie in Belgia si Paris"
Voua, dragii nostrii, Lucia si Philip Vanhaellen va dedicam aceasta carte. Fara sprijinul vostru, nu am fi cunoscut niciodata frumusetiile turistice din Belgia si Franta.










 
"Epraxia stareta"
Epraxia, stareta schitului de mijloc Valea Mare Potgoria, impreuna cu fratii sai, Constantin Potaceanu si Ion „brat ego” sunt ctitorii bisericii actuale din Piscani. Ei au reconstruit biserica in secolul XVIII pe urmele unui alt locas de cult, ctitorit de catre Vlaicu Piscanu in secolul al XVI - lea. Epraxia a intentionat sa infiinteze aici, la Piscani, o „manastire de maici”, dar moartea pioasei calugarite, in decembrie 1778, a facut ca intentia sa nu se realizeze.







"Povestirile lui Mos Teofan, pentru nepotul sau, Mihaita"
Legendele care au circulat in satul nostru Piscani, despre pasiunea unora de a descoperii comorile ascunse in pamant de catre haiduci, le regasim cu drag in aceasta carte.











 



"Jurnalul unor iubiri celebre "

O carte captivanta, ilustreaza si infatiseaza povestirile unor iubiri celebre, autorul insusi povestind despre dragostea ce o poarta de peste 40 de ani sotiei sale Polixenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu